Saturday, June 18, 2016

Spinach Crust








INGREDIENTS
  • 8 oz baby spinach
  • 1 onion, finely chopped
  • 2 cups shredded cheddar cheese
  • 2/3 cup milk (I used skim milk)
  • 2 eggs
  • 2 yolks
  • 1 tsp dijon mustard
  • 4 tbsp butter (divided for cooking spinach and onion)
  • Salt and pepper as desired
  • 1 roll refrigerated pie crust
  • Baking pan 9 inch diameter

This recipe is from Paul McCartney's book "The Meat Free Monday Cookbook". The original recipe is called Spinach Tart. I changed some ingredients and I used baking pan instead tart pan.





BAHAN
  • 8 oz sayur bayam
  • 1 bawang bombay, dipotong.
  • 2 gelas (227 gr) keju cheddar parut
  • 2/3 gelas (177 ml) susu putih cair (saya memakai susu rendah lemak)
  • 2 butir telur
  • 2 kuning telur
  • 1 sdt dijon mustard
  • 4 sdm mentega (dibagi dua untuk menumis bayam dan bawang bombay)
  • Garam dan merica sesuai selera
  • 1 gulung adonan pie 
  • Cetakan kue diameter 9 inci.

Resep ini dari buku Paul McCartney yang berjudul "The Meat Free Monday Cookbook". Resep asli ini bernama Spinach Tart. Saya mengganti beberapa bahan dan saya menggunakan cetakan kue biasa, bukan cetakan kue tart.






No comments:

Post a Comment